Tips när du bokar hemstäd

Att boka hemstäd må vara ett smart beslut som du kan få enorm användning av men det är viktigt att du inte stressar igenom processen. Det är ett grymt förtroende att låta en städfirma vistas i ditt hem och det viktigaste är att du som kund känner dig trygg och får valuta för dina pengar. Tyvärr finns det oseriösa städfirmor därute. Det går inte att få bort aktörer som utför halvdåliga jobb eller är svåra att ha att göra med. Därför behöver du lägga ner både tid och energi på att hitta en städfirma för hemstädning som utför ett bra jobb och är en trygg firma att anlita. För att göra processen enkel och smärtfri kommer nedan tre tips på saker att tänka på när du bokar hemstädning.

  1. Utgå inte från priset

Visst är billigt härligt men i de allra flesta fall får du vad du betalar för, oavsett om du anlitar en snickare, en rörmokare eller en städfirma. Om du stöter på en städfirma med väldigt lågt timpris bör du ifrågasätta det. Visst kan det vara så att det är en seriös och duktig städfirma som dessutom erbjuder bra priser men risken finns att något inte riktigt står rätt till. Om du är ute efter en riktigt billig städfirma är det alltså desto viktigare att du säkerställer städfirmans kvalité.

  1. Tillit och kommunikation

Professionella städfirmor är skickliga och duktiga inom sitt område men tyvärr kan de inte läsa dina tankar. Alla hem är unika och vad du tycker är viktigt att göra under städningen kanske inte städfirman ens tänker på att göra. Därför är kommunikation A och O för att du ska bli nöjd med din hemstädning. Var tydlig med dina krav och förväntningar för att slippa riskera konflikter och missförstånd. Be om att få se en lista på alla de städmoment din städfirma utför vid hemstädning så du vet vad kan förvänta dig. De flesta städfirmor brukar inte ha några problem med att justera sina tjänster utifrån dina behov. Om du exempelvis vill lägga till vissa saker, be om detta i god tid och räkna med en tilläggskostnad.

  1. Kräv referenser från städfirman

Välj städfirma med stor omsorg och ta god tid på dig. Kräv referenser i ett tidigt skede och kontakta dessa referenser för att höra vad tidigare kunder har att säga om städfirmans service. Om du stöter på en städfirma som inte vill ge ut några referenser är det ett dåligt tecken som kan indikera på att de inte har någon direkt erfarenhet eller i värsta fall inte har några tidigare nöjda kunder att referera till.