Låt en städfirma sköta städningen 

Vill du ha mer tid över till annat utan att tumma på hur bostaden ser ut? Då är den perfekta lösningen en städfirma. När du anlitar en städfirma ser de till att din bostad doftar ljuvligt och inte är en plats för massa damm. Städfirma är det perfekta sättet att se till att bostaden känns ren och välkomnande utan att behöva göra något själv. 

Vad kan du förvänta dig av städfirman? 

Olika städfirmor specialiserar sig på olika områden. I grund och botten har de flesta liknande tjänsteutbud som går att variera efter kunden. Innan du kontaktar ett städföretag är det smart att specificera exakt var du önskar ha hjälp med. En av de vanligaste städabonnemangen är städning av synliga ytor och flyttstäd stockholm. Detta innebär att städaren torkar av synliga ytor och dammsuger samt våttorkar golvet. En enklare tjänst som gör så stor skillnad att komma hem till. Det är vanligt att man kör en enklare tjänst och vid enstaka fall lägger till tilläggstjänster. En tilläggstjänst kan vara fönsterputs, rengöring av skåp, städning bakom vitvaror och liknande. 

Städning på kontor 

Är du en företagsägare kan du dessutom undvika städgnäll på kontoret genom att anlita en städfirma. Många anställda anser att det är utanför deras arbetsuppgifter att städa, så ett städschema går inte alltid hem. Lyxa till kontoret och förgyll stämningen genom att ha en återkommande städfirma på besök. En städfirma kan då exempelvis tömma papperskorgar, dammsuga och torka av gemensamma ytor. 

Abonnemang 

Städhjälp kan vara en enstaka företeelse eller en återkommande tjänst. Du bestämmer själv om städhjälp ska dyka upp varje eller varannan fredag eller om du endast vill ha hjälp en gång. Har du städfirma på abonnemang är det bra att ha koll på när du behöver avboka städhjälpen om du av någon anledning vill skippa en gång. 

Vad förväntar sig städfirman av dig? 

Kolla alltid upp vad din städfirma önskar av dig. Det kan också variera utifrån hur ofta en städfirma förväntas dyka upp. En del städfirmor kånkar på sin städutrustning från en plats till en annan, medan andra städfirmor använder sig av städmedel du själv har i hemmet. Har du återkommande städhjälp kan de istället lämna städmedel hos dig så att deras städredskap alltid finns tillgängliga. På så sätt slipper de bära utrustning fram och tillbaka i onödan, och de har alltid städmedel på plats för att genomföra städningen. Förväntas du bistå städaren med städmedel kan det vara bra att dubbelkolla vad de föredrar att använda sig av. Oftast räcker en trasa, rengörningsmedel, mopp med hink och en dammsugare lång väg.